Újragondolt klasszikus konyhák
2017. március 06. írta: H.Edit

Újragondolt klasszikus konyhák

Ami klasszikus, az nem feltétlenül ódon, sötét, nehézkes, ódivatú, idejét múlt dolog, mint ahogyan az sokaknak a klasszikus szó hallatán legeslegelsőre bevillan. Ha ismered a szó jelentését (többféle jelentéssel is bír), akkor a klasszikust leginkább a kiemelkedővel, az időtállóval azonosítod, amely mindig képes újat mondani, újat mutatni a ma emberének is, legyen szó képzőművészetről, irodalomról, zenéről...vagy éppen a konyhádról. Szóval ha leszűkítem a dolgot a konyhára, akkor azt kell mondjam - hogy te lehetsz lehetünk nehézkes, ódivatú, de pl. egy klasszikus konyha önmagában sosem az, hacsak nem teszed azzá. Na de éppen ezért íródott ez a poszt, hogy ne tedd azzá, hanem lásd meg benne a szépséget, és az új arcokat, melyet egy mai környezetben mutatni tud.

brw031.jpg

Gondold újra tehát a klasszikus konyhához való viszonyodat, és modern környezetben se zárkózz el ettől a nagyszerű irányzattól, mert egy kortalan, jól variálható, az aktuális trendekkel teljesen kompatibilis konyhával lehetsz gazdagabb. Természetesen nem úszható ez sem meg "de" nélkül vagyis néhány tanácsot, praktikát azért érdemes szem előtt tartanod, a már meglévő klasszikusod újragondolásánál, vagy egy új klasszikus konyha kialakításánál.

Az első és legfontosabb, hogy a kevesebb több elvéhez tartsd magad. Ez egy nagyon fontos szabály a klasszikus konyhánál is! Hogy miért? Azért mert a klasszikus konyha szépsége mindig akkor mutatkozik meg a legerőteljesebben, ha a minimalizmussal ötvözöd azt, vagyis nem vonja el figyelmet semmi az egységes, harmonikus összképről. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy lehetőleg nagyon kevés tárgyat, kiegészítőt, dekorációt hagyj csak szem előtt minden mást rejtsen a szekrény mélye. Ami kinn marad az pedig legyen egyszerű és mutatós, és ne vonja el a figyelmet a bútorról.

arredo3_7.jpg

venetacucine_memory_maniglia.jpg

arredo3_3.jpg

brw030.jpg

arredo3_2.jpg

elmar_cucine1.jpg

torchetti_cucine1.jpg

arredo3.jpg

brw035.jpg

harvey_jones_kitchen4.jpg

Második tanács, minél jobb a választott konyhabútor minősége, annál szebb lesz a végeredmény! Egy valódi fa, vagy furnérozott front felület emeli ki igazán a mart mintázatot vagy a keretes díszítést, ahogyan az a fenti képeken láthatod

Természetesen akkor se csüggedj, ha nem telik ilyen minőségre, mert a minimalizmus elvét és némi dekorációt alkalmazva az egyszerűbb, olcsóbb elemes vagy éppen blokk konyhákkal is valódi csodát művelhetsz...szóval nyugodtan meríts az alábbi képekből ötletet, ha egy kicsit frissítenéd az ilyen stílusú konyhádat. Az előbbi gondolatmenettel pedig el is jutottam a  harmadik tanácshoz miszerint fordíts kiemelt figyelmet a dekorációra. Ha kortárs hangulatot szeretnél egy klasszikus konyhában, akkor mindenképpen modern kiegészítőket használj. A stílusok keverése alkalmazható az olyan tartósabb megoldásoknál is, mint a fali csempe, tapéta, lámpa, egyéb bútorzat...

brw036.jpg

brw23.jpg

brw029.jpg

brw034.jpg

brw002.jpg

brw20_1.jpg

brw8.jpg

brw033_1.jpg

harvey_jones_kitchen2.jpg

arredo3_6.jpg

venetacucine_memory_maniglia1.jpg

ballingslov4.jpeg

Negyedik tanács - ha szeretnél klasszikus konyhát, de mégsem arra az igazán "klasszikusan klasszikusra" vágysz, akkor maradj a letisztult egyenes vonalaknál, formáknál, és konyhai gépekből, kiegészítőkből is válassz letisztultabb darabokat. A dekorációval itt is variálhatsz - maradhatsz a modern kiegészítőknél, de "kortárs klasszikus" bútor esetén választhatsz klasszikus vagy antik kiegészítőket is.

brw014.jpg

brw14.jpg

torchetti_cucine3.jpg

ballingslov1.jpg

homebook3.jpg

ballingslov5.jpeg

schuller3_1.jpg

casa_com-br_1.jpg

ikea3.jpg

harvey_jones_kitchen3.jpg

brw45.jpg

ikea.jpg

brw4.jpg

harvey_jones_kitchen.jpg

schuller5_2.jpg

A látvány minden esetben akkor lesz igazán egységes otthonodban, ha a különböző helyiségek berendezését összehangolod. Ezért azt, amit a konyhádban megvalósítsz, vidd tovább otthonod egészén is. 

Fotók: Harvey Jones Kitchen, BRW Family Line, Ballingslöv, Schüller Küche, IKEA, Veneta Cucine, Arredo3 Cucine, Elmar Cucine, Torchetti Cucine, Homebook, Casa.com.br

Poszt szerzője: H. Edit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzkonyhat.blog.hu/api/trackback/id/tr3512295167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása