Milyen legyen a konyha a bérbeadásra szánt lakásban?
2013. október 22. írta: H.Edit

Milyen legyen a konyha a bérbeadásra szánt lakásban?

Ha bérbeadásra szánt ingatlanba szeretnél konyhát, nehéz személyre szabottan gondolkodni, hiszen nem ismered a leendő lakót, éppen ezért sokan nem is fordítanak erre akkora gondot, mint amekkorát kellene.

Pedig a konyhának itt is jelentős szerepe van, hiszen egy jól megtervezett szép konyha növeli a lakás értékét!

Jó magam sokat éltem albérletben, de még jó konyhával csak nagyon kevéssel találkoztam. Pedig egy kiadó lakás esetében a műszaki állapot (fűtésrendszer, szigetelés, víz, villany stb.) után, mindig a konyha a következő, amit megnéznek a leendő bérlők (ezt pedig általában a fürdőszoba követi). A konyha állapota, milyensége, felszereltsége, használhatósága nagyon sokat nyom a latba egy jó bérlő esetén!

Szóval mielőtt megvennéd a legolcsóbb barkácsáruházi sorkonyhát, először mindenképpen gondold végig, hogy kinek, kiknek szeretnék a jövőben kiadni lakásodat. Nem mindegy ugyanis, hogy egy vagy több diáknak, egyedül álló fiatalnak, családalapítás előtt álló fiatal párnak, vagy esetleg már gyerekes családnak, esetleg idősebb házaspárnak szánod a lakást. Az életvitel, a főzési szokások, tárolási szükségletek és a tárgyak mennyisége az említett célcsoportok esetében ugyanis jelentősen eltér egymástól. Egy jó műszaki állapotú és jó konyhával rendelkező lakásért a bérlők többsége hajlandó többet áldozni az eltervezettnél.  Ezt ne feledd!

Mivel nem ismered a leendő lakó, lakók ízlését sem, ezért lehetőleg tartózkodj attól, hogy a saját ízlésednek, stílusodnak megfelelő konyhát és színeket válassz a kiadó ingatlanodba! (Ez egyébként nemcsak a konyhára igaz, hanem általában az egész lakásra, de ha bútorozatlan az ingatlan akkor ennek elsősorban a konyhában, a fürdőszobában és lakás burkolataiban lesz majd jelentősége.)

Nem biztos, hogy mindenki imádja a rózsaszín vagy sárga falakat, a zöld, kék, sárga vagy egyéb színekben pompázó konyhabútort és a színes, tarka-barka csempéket.

konyha02.jpg

Forrás: Pinterest

Éppen ezért válassz visszafogott, semleges színeket a konyha kialakításakor (is). Falszínnek a fehér, bézs színeket válaszd, de a tejeskávé árnylat is belefér még. Burkolat esetében szintén jó választás a barna, a bézs és a szürke különböző árnyalata. A burkolat mintázata szintén legyen visszafogott a padlón és a falon egyaránt, minták helyett inkább a textúrát helyezd előtérbe, ha ódzkodsz a homogén felületektől.

Bútor esetében is a fehéret ajánlom leginkább, de a természetes meleg faszínek - nyír, bükk, dió és világos tölgy is jó választás. Ha lehet a cseresznyét hanyagold a vöröses árnyalata miatt. A bútor stílusát tekintve szintén legyen semleges, visszafogott. Lehetőleg ne legyen extra modern és rusztikus sem. Olyan legyen, hogy különböző dekorációval, kiegészítővel több stílusnak és korosztálynak is megfeleljen.

Íme néhány példa, amiből lehet csemegézni:

sta64.jpgForrás: stadshem.se
sta47.jpg

Forrás: stadshem.se

SFDFE4F8FDDBC8C49BF8EF18FDE8EE82F58_1024x.jpg

Forrás: alvhemmakleri.se

13.jpg

Forrás: alvhemmakleri.se

12.jpgForrás: alvhemmakleri.se

20.jpgForrás: alvhemmakleri.se

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzkonyhat.blog.hu/api/trackback/id/tr395589229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása