A tűzhely melege
2013. október 29. írta: H.Edit

A tűzhely melege

Folytassuk az igények elemzését. Nézzük a családot. Minél több ember él egy háztartásban, annál több ember igényeit kell a konyhának is kielégítenie. Ha kisgyermek van a családban, akkor feltétlenül érdemes gondoskodnod a balesetveszélyes pontok megelőzéséről és a balesetveszélyes helyeztek elkerüléséről, és arról is, hogy a gyerkőc szabadon garázdálkodhasson.

safetykitchen.jpg

Éppen ezért érdemes lesz  átgondolnod, hogy pontosan mit hol tárolj. A törékeny dolgok (tányérok, poharak) és veszélyes eszközök (pl. kések, elektromos eszközök) tárolását magasabb pontokon kell majd megoldanod, tehát ezt figyelembe véve érdemes majd tervezned is. Persze az átgondolt tárolás és tervezés esetén is érdemes gyerekzárat szereltetned a gyerekek által elérhető alsó szekrényekre, sütőre és a hűtőre is - amelyek átrendezésére minden kisgyermeket valamilyen belső erő ösztönöz.  

279.jpg

Ha a beépíthető sütő elhelyezése csak az alsó konyhaelemben oldható meg, akkor olyan sütőt kell majd választanod, melynek külső része használat közben nem forrósodik át, és így nem okoz égési sérülést, az ajtaját pedig szintén lásd el gyerekzárral.  Ügyelned kell majd a veszélyes kiállások és sarkok elkerülésére, vagy azok tompítására is.

Idős családtag esetén gondoskodnod kell arról, hogy az általa használt eszközök elérhető közelségbe, magasságba kerüljenek elhelyezésre. Ez igaz a mozgásában valamilyen módon korlátozott családtagokra is, ahol még sok egyéb speciális igény is felmerülhet, mint pl. nagyobb térigény, speciális bútor kialakítás, speciális tároló megoldások stb. amelyeket még a tervezés előtt feltétlenül számba kell venned.

Kitchen-Disability-Aids-1.jpg

kitchen_designs_ugmuk.jpg

Gondolnod kell a meglévő vagy leendő háziállatokra is, különös tekintettel a kutyákra és macskákra. A kistestű kutyák nem igazán okoznak gondot a konyhában, ám a nagyobb ebek és a lakás szinten minden szegletét használó macskák esetében azonban már szükség lehet némi óvintézkedésre, mert sosem leehet tudni...

dog-in-a-kitchen-331267.jpg

WM-Teamwork-Icon.jpg

 cat on kitchen counter (1).jpg

Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzkonyhat.blog.hu/api/trackback/id/tr135603624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása