Következzék egy újabb jó példa arra, hogy nemcsak a méret a lényeg konyhák esetében, hanem a praktikum, a gondos tervezés, valamint a hozzáértés sok esetben jóval többet számít. Egy átgondolt kialakítással egy viszonylag pici konyhából is kihozhatod a maximumot, és mindezt úgy, hogy nem kell nélkülöznöd a modern technika vívmányait sem, akárcsak az alábbi konyha esetében. Talán már mondanom sem kell, hogy ismét Svédország az ihlet forrása.
A kis lakásban egy megközelítőleg 3 x 2 méteres területet foglal el a konyhai rész, ahol a tárolás, a főzés-sütés mellett még az étkezést is ötletesen oldották meg. Az alsó szekrények esetében csak fiókos elemeket építettek be a házigazdák, így nyerve praktikus tároló felületeket. A kialakított szigetnél, szintén ezt az elvet követték és beépítésre került ott is egy fiókos tároló a főzőlap alatti részen, így helyett biztosítva azoknak az eszközöknek, kellékeknek, melyekre főzés közben csak szükség lehet.
A sziget kialakítás külön dicséretet is érdemel, egyrészről azért mert nem zárt szigetet alakítottak ki, hanem egy sokkal szellősebb verziót, mellyel sikerült növelniük a térérzetet, és kényelmesebbé tenni a sziget körüli étkezést, másrészről pedig a bontott tégla, a fém felületek és plexi székek elegye igazán látványosra sikeredett.
A rendelkezésre álló kicsi térben sikerült minden konyhai gépnek helyett találni, sőt a sütő fölé még egy külön pároló készülék is került. A kis konyha a sütés-főzés mellett vendégek fogadásra is tökéletesen alkalmas, hiszen a szigetet akár 4-5 fő is kényelmesen körül ülheti.
Heti megszívlelendő: a konyhában a színek tekintetében a harmónia és visszafogottság uralkodik, de a fekete tapétával és a szintén sötét padlóburkolattal azért sikerült kontrasztot csempészni a térbe. A fehér vagy natúr színű konyhabútor nagy előnye, hogy bármilyen sötét felületet passzíthatsz hozzá, így kiemelve, hangsúlyossá téve azt.
Fotók: ALVHEM MAKLERI
Poszt szerzője: H.Edit