Városi dzsungel a konyhában
2016. április 28. írta: H.Edit

Városi dzsungel a konyhában

A romkocsma hangulatos inspirálódás után jöjjön a hét konyhája hasonló hangulatban, eklektikus, bohókás stílusban. Egy 40 négyzetméteres svéd lakásban tekinthetsz be, melyet vizuálisan teljes mértékben a falon függő csimpánzok uralnak, hiszen akaratlanul is rájuk szegeződik minden szempár a konyhai részen és a nappali területén is. Az emberi ruhába bújtatott és emberi dolgokkal foglalatoskodó emberszabásúakat ábrázoló festmények nemcsak vizuális élményt nyújtanak, hanem gondolkodásra és iróniára is késztetnek...

alv6.jpg

De szemrevételezzük a konyhát is, mely teljes mértékben a lakótér adottságaihoz, a lakók stílusához és életviteléhez van szabva. A korlátozott területnek köszönhetően egy egysoros konyha került csak kialakításra egy kb. 270 cm-es falszakaszon, így helyet hagyva egy viszonylag nagyobb étkező asztal számára, ami jól jön egy esti társas összejövetel esetén, de még egy kis gyerkőccel is tökéletes ez a megoldás 40 négyzetméteren.

alv7.jpg

A konyhai falszakaszon minden helyet kapott, van mosogatógép, mosogató, tűzhely és némi rakodó, feldolgozó felület is akad, ez utóbbi tevékenységekhez az étkező asztal is plusz felületet nyújt. A tárolást fiókos szekrényekben és nyitott polcokon oldották meg, a hűtést pedig egy külön álló design darab biztosítja. Huszonéves fiatal pár esetén ennél több tároló felületre nincs is szükség, hiszen az ember ebben az életkorban nem igazán szokott családi ezüstöt, 4-5 garnitúra étkészletet, evőeszközkészletet és lábas készletet felhalmozni, csak a szükséges, naponta használatos tárgyak, konyhai eszközök elhelyezését kell megoldani, így marad hely a zárt szekrényekben a tartós élelmiszerek tárolására is.

Nézzük a külcsínt. A laza, fiatalos látszólagos összevisszaság egészében mégis harmonikus, köszönhetően a lakók kifogástalan stílusérzékének. A lakás és konyha is tele van számos ötlettel, látványos, de egyszerű megoldással, melyet elleshetsz és átültethetsz saját konyhádba is. Nem a pénztárca mutogatás dominál (bár akad egy-két design darab) hanem a kreativitás, egyediség és egyéniség.   

Heti megszívlelendő: ha szereted ezt a stílust, akkor hagyd szabadon a lakásba futó látványos csöveket, sőt ki is használhatod azokat! Bátran fesd a bútorokat, a padlót, csiszold a régi asztalt és ajtókat az eredeti felületükre, kombináld a fémet a fával, és dekorálj kortárs, retro és vintage darabokkal. 

alv1.jpg

alv2.jpg

alv8.jpg

alv9.jpg

alv11.jpg

alv12.jpg

alv13.jpg

alv10.jpg

alv5.jpg

alv14.jpg

alv4_1.jpg

alv3_1.jpg

Fotók: ALVHEM MAKLERI

Poszt szerzője: H.Edit 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzkonyhat.blog.hu/api/trackback/id/tr718668834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmera 2016.04.30. 00:50:18

Sajnos, a Majmok bolygója c. könyv jutott erről eszembe, nem egy egzotikus dzsungel...
süti beállítások módosítása